nyszc_sipkay_name_960_120_technikum.jpg

Az Európai Parlament Nagykövet Iskolája Program keretein belül EU-tanórákat és foglalkozásokat tartottunk osztályainkban.

A végzős diákjaink az Európai Unió felépítését és működési mechanizmusait értették meg és sajátították el az új ismereteket a senior nagykövet által összeállított diasor segítségével.

Az alsóbb évfolyamokon Európa kulturális örökségével foglalkoztak a diákok.  A megszerzett tudásukat egy totó kitöltésével bizonyíthatták.

Minden osztályban megemlékeztünk az Európa-napról, amely ma az európai béke és egység ünnepe.

Felhívtuk a figyelmet a diákokat érintő aktualitásokra is: az Európai Unió koronavírus elleni küzdelemére, a maszkok és a kesztyűk okozta környezetszennyezés megakadályozására és megfékezésére, az álhírek elkerülésére. Nagyon fontos, hogy a diákok a jelenlegi vírushelyzetben újrahasznosítható maszkokat használjanak, ne szemeteljenek az eldobhatókkal, megbízható internetes forrásokból tájékozódjanak, tanuljanak sokat, vigyázzanak magukra és egymásra.

 

A Nyíregyházi Szakképzési Centrum pályázatot hirdet 

 


magyar nyelv és irodalom szakos oktató munkakör betöltésére.

RÉSZLETEK: 163107_Álláshirdetés Sipkay magyar nyelv és irodalom szakos oktató.pdf


 

Miközben javában zajlik a nyári szünet, mi nem a tétlenkedést választottuk… 4 osztálytársammal (Kónya Dávid, Miklósi Rebeka, Szabó Anna, Szép Virág) és 25 másik önkéntessel részt vehettünk 2020. július 6-10. között Répáshután a Máltai Szeretetszolgálat által szervezett Élményakadémián, Ifjúsági Vezetőképzésen. A résztvevők Nyíregyházáról és környékéről, pl. Kisvárdáról, illetve Karcagról érkeztek.

Az öt nap nagyon tartalmasan telt. Amellett, hogy új barátokat szerezhettünk, rengeteg csapatépítő játékon vehettünk részt, illetve természetesen megismerkedhettünk a szeretetszolgálat munkájával.

A szakmai programok közül szeretnék bemutatni néhányat: készítettünk plakátot az önkéntességről, workshopon vehettünk részt (itt fejleszthettük pl. kommunikációs készségünket). De a legszórakoztatóbb számomra az a csütörtök délutáni túra volt. Ez nem egyszerű természetjárás volt, hanem ismereteket szerezhettünk arról, hogyan kell használni egy térképet; mit kell tenni vészhelyzetben (pl. ha eltévedünk).  Majd különböző nehezítéseket kaptunk (vaknak vagy süketnek kellett lennünk egy rövid időre érzékenyítés miatt), és így kellett megoldani a különböző ügyességi feladatokat.

A szakmai programokat önismereti, ügyességi, testünket-lelkünket átmozgatós játékok egészítették ki, melyekből sokat tanultunk, vagy egyszerűen csak jól szórakoztunk közben.

Szívesen emlékszünk majd az estékre is, a mályvacukor-sütésre a tábortűznél vagy a közös bográcsolásra.

A program végén okleveles minősítést kaptunk, majd jól megérdemelt fáradtsággal a testünkben, a szép élményekkel a lelkünkben és persze a sok koszos ruhánkkal a hátizsákban péntek délután hazafelé vettük az irányt! Köszönjük a szervezőknek a lehetőséget.

Ujj Dorottya, 10.c

iskola.jpg

Login Form

JSN Epic template designed by JoomlaShine.com