Iskolánkban, a Nyíregyházi Szakképzési Centrum Sipkay Barna Kereskedelmi, Vendéglátóipari, Idegenforgalmi Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumában 2019. február 25. és március 3. között zajlott az Erasmus+ hét. Ennek keretében külföldi partnereinket láttuk vendégül. Három országból érkeztek hozzánk a diákok tanáraikkal: Olaszországból, Törökországból és Romániából. Osztálytársaim, diáktársaim családjai látták vendégül a delegáció  tanulótagjait.

Különféle programokon vehettünk részt közösen. Idegenvezetés keretében ismertettük meg velük városunkat és hazánk nevezetességeit. „Bele bújhattak” a Nyíregyházi RIDENS Szakgimnázium, Szakközépiskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium segítségével a fogyatékkal élők bőrébe és megismerhették világukat. Ellátogathattak állatkertünkbe, ami lenyűgözte őket változatos vadvilágával.

Akadtak olyan programok is, ahol iskolánkban tanáraink segítségével megtanulhattak kenyérlángost és bonbont készíteni, érdekes online feladatokat oldhattak meg, vagy közösen készíthettek rongybabát.

Egy kastélytúrát is tartalmazott a programterv, ahol megismerhették megyénk legszebb főúri lakhelyeit. A hetet pedig egy batyus bállal zártuk, ahol jó hangulatban köszöntünk el vendégeinktől. A rendezvényre meghívtuk a fogadó szülőket is, így szerettünk volna lelkes vendéglátásukért köszönetet mondani.

Csodálatos időszakon vagyunk túl, diákjaink rengeteg emléket, tapasztalatot szereztek, és örökre szóló barátságokat kötöttek. Ez a hét nagyon sokat segített nekünk az angol nyelvi fejlődésében, és megtanultunk felelősséget vállalni. A projekt minden részlete feledhetetlen élmény volt számunkra.

Vass Lívia 9.d