Nyíregyházán elsőként és eddig egyedüliként, 2018 őszén iskolánk lehetőséget kapott a csatlakozásra az Európai Parlament Nagykövet Iskolája programhoz. A program célja a fiatalok figyelmének felkeltése Európa iránt, az Európai Unió iránt, az Európai parlamenti demokrácia iránt.

Nagykövet Iskola Jelöltként fontosnak tartjuk tanulóink aktív állampolgárságra való felkészítését, az európai uniós történelmi ismereteik bővítését és elmélyítését, az interkulturális ismeretek terjesztését, az európai uniós országok életébe történő betekintést, valamint az uniós országok kínálta oktatási lehetőségek megismertetését.

Mindezeknek megfelelően a tanév során európai uniós tematikájú foglalkozásokat, eseményeket szervezünk. Diákjaink részt vettek az Euroscola online versenyén is.

Átadtuk a mai napon az EU Infópontot, ahol a diákok informálódhatnak, segítséget kapnak a Junior Nagykövet-Jelölt diáktársaiktól.

Május 30-án pedig megrendezzük a német kéttannyelvű osztályok főszervezésében az Európa-napot, amely Európáról és a sipkays diákságról fog szólni.

 

Ajtay-Horváth Magda

koordinátor