nyszc_sipkay_name_960_120_technikum.jpg

Miközben javában zajlik a nyári szünet, mi nem a tétlenkedést választottuk… 4 osztálytársammal (Kónya Dávid, Miklósi Rebeka, Szabó Anna, Szép Virág) és 25 másik önkéntessel részt vehettünk 2020. július 6-10. között Répáshután a Máltai Szeretetszolgálat által szervezett Élményakadémián, Ifjúsági Vezetőképzésen. A résztvevők Nyíregyházáról és környékéről, pl. Kisvárdáról, illetve Karcagról érkeztek.

Az öt nap nagyon tartalmasan telt. Amellett, hogy új barátokat szerezhettünk, rengeteg csapatépítő játékon vehettünk részt, illetve természetesen megismerkedhettünk a szeretetszolgálat munkájával.

A szakmai programok közül szeretnék bemutatni néhányat: készítettünk plakátot az önkéntességről, workshopon vehettünk részt (itt fejleszthettük pl. kommunikációs készségünket). De a legszórakoztatóbb számomra az a csütörtök délutáni túra volt. Ez nem egyszerű természetjárás volt, hanem ismereteket szerezhettünk arról, hogyan kell használni egy térképet; mit kell tenni vészhelyzetben (pl. ha eltévedünk).  Majd különböző nehezítéseket kaptunk (vaknak vagy süketnek kellett lennünk egy rövid időre érzékenyítés miatt), és így kellett megoldani a különböző ügyességi feladatokat.

A szakmai programokat önismereti, ügyességi, testünket-lelkünket átmozgatós játékok egészítették ki, melyekből sokat tanultunk, vagy egyszerűen csak jól szórakoztunk közben.

Szívesen emlékszünk majd az estékre is, a mályvacukor-sütésre a tábortűznél vagy a közös bográcsolásra.

A program végén okleveles minősítést kaptunk, majd jól megérdemelt fáradtsággal a testünkben, a szép élményekkel a lelkünkben és persze a sok koszos ruhánkkal a hátizsákban péntek délután hazafelé vettük az irányt! Köszönjük a szervezőknek a lehetőséget.

Ujj Dorottya, 10.c

iskola.jpg

Login Form

JSN Epic template designed by JoomlaShine.com